Konj

Jarina dostavlja lokalno pridelano hrano v Ljubljani

Obiskovalcem mestnega jedra smo predstavili prve rezultate projekta »Zelene verige« katerega namen je spodbujanje ponudbe lokalno pridelane hrane v gostilnah in hotelih v Ljubljani in prejeli čestitko ministra za kmetijstvo.

V sredo, 31. avgusta 2016, smo obiskovalcem mestnega jedra predstavili prve rezultate projekta »Zelene verige« katerega namen je spodbujanje ponudbe lokalno pridelane hrane v gostilnah in hotelih v Ljubljani. Gostilna dela je ponudila porovo pito in jabolčni zavitek izdelan iz lokalnih surovin, Terme Snovik pa so predstavile lokalni zabojček (jabolka, sok, mlečni izdelki …), ki ga ponujajo apartmajskim gostom. Z nami je bila tudi Sirarna Rožnik – dobavitelj mlečnih izdelkov. V projektu sodelujejo še Hostel celica, Gostilna na Gradu, Hotel Park in Druga violina, Jarina pa je vez med kupci in lokalnimi dobavitelji. Pobudnik projekta je Turizem Ljubljana.
Sadje in zelenjavo na stojnici so prispevali proizvajalci iz naše mreže. V pokušino smo ga ponudili obiskovalcem stojnice, vse kar je ostalo pa smo poklonili Kraljem ulice.

V imenu vseh v Zelenih verigah in tudi v imenu Odseka za podeželje MOL, s katerim Jarina poskuša povečati prodajo v mestne šole in vrtce, smo prejeli čestitke ministra za kmetijstvo g. Židana in državne sekretarke ga. Strniše.
To je še dodatna spodbuda k našem poslanstvu - prodati čim več lokalno pridelane hrane po poštenih cenah za kmeta in kupca.

Ponudbo lokalno pridelane hrane za gostilne in restavracije si lahko pogledate na: http://zelene-verige.si/