Konj

Jarina zastopala destinacijo Srce Slovenije na Conventi 2013

Na mednarodni poslovni borzi Conventa 2013, ki je potekala 16. in 17. januarja 2013 v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču, se je prvič kot obetavna turistična destinacija predstavilo tudi območje Srce Slovenije, ki ga je predstavljala Zadruga Jarina. Poslovni obiskovalci iz vse Evrope so vizijo Srca Slovenije in Jarine pozdravili in podprli razvoj podeželja in incentive programov v Srcu Slovenije. Kot »blue ideas for incentive travel« so Srce Slovenije predstavili tudi organizatorji v uradni Conventini publikaciji Daily 2.

Rdeča nit promocije na dogodku je bil prikaz produktov kulturne dediščine, vključenih v turistično ponudbo območja Srca Slovenije, s poudarkom na atrakcijah. V osrčju države, vzhodno od Ljubljane, se namreč sodobno življenje prepleta s tradicionalnim utripom podeželja, nepozabna doživetja pa pričarajo še okusna lokalna kulinarika, odlična domača vina in druženja z možnostjo prenočišč na seniku, v lokalnih gostilnah in na turističnih kmetijah.

Predstavitev Srca Slovenije so popestrile pletilje slamnatih kit iz KUD Fran Maselj Podlimbarski
 

 Veliko zanimanje so obiskovalci namenili predstavitvi izdelovanja slamnatih kit Kulturno umetniškega društva Fran Maselj Podlimbarski.Folklorna skupina Javorje je poskrbela za animacijo gostov na domačiji Pr' Krač
 

Zaključni sprejem za vabljene goste na kongresni borzi Conventa je potekal v četrtek, 17. januarja 2013, ob 19.30 uri na Domačiji Pr' Krač v Dolskem, v Srcu Slovenije. Goste je pozdravil Primož Zupančič, župan Občine Dol pri Ljubljani. Animacija gostov je potekala s člani Folklorne skupine Javorje, ki so prikazali tradicionalne plese in glasbo, značilno za območje. Predstavitev smo popestrili s tržnico domačih izdelkov iz Srca Slovenije, ki jih promivira zadruga Jarina.  

Špela Bratun, direktorica in Nataša Smrekar, vodja lokalne samooskrbe s hrano, Jarina z.o.o.