Kolesarka

Spomladanski živ-žav na tržnici v Ivančni Gorici

V soboto, 18. maja, je med 8.00 in 13.00 uro v Ivančni Gorici, potekala 2. tematska tržnica. Tokrat so na stojnicah  ponudniki prodajali različne sadike zelenjave in rož, mesne in mlečne izdelke, čemaževe dobrote, zelišča, rokodelske izdelke, od sveže ponudbe pa so obiskovalci lahko nakupili zelene šparglje, solato, por in ostale spomladanske dobrote.

To pomladno, tematsko soboto, so ponudniki pripravili različne degustacije. Tako je bilo možno poizkusiti odlične čemaževe namaze, špargljeve dobrote, mlečne in mesne izdelke, flancate, sadni kruh, napitek iz kisa ter še in še. 

Na odru se je odvijal pravi otroški živ-žav. S petjem, igranjem, deklamiranjem in plesanjem, so se predstavile skupine otrok iz bližnjih vrtcev in šol ter društev.

Ker letos poteka 60 let od prve krvodajalske akcije, je bilo delovanje Rdečega križa Slovenije, tokrat podrobneje predstavljeno. Člani ekipe OZRK Grosuplje, so prikazali postopek oživljanja. Na stojnici so izvajali tudi brezplačne meritve sladkorja v krvi in krvnega pritiska.