Žafran

SREČANJE Z ANTONOM KOMATOM NA TEMO PREHRANSKE SUVERENOSTI LOKALNE SKUPNOSTI

Vabljeni na srečanje z edinstvenim sogovornikom Antonom Komatom v petek, 4. junija 2021, ob 18.00, na vaški vrt na Trgu sv. Urha v Smledniku.

Pridite vsi, ki vas zanimajo prehranska suverenost lokalne skupnosti in posledice korona krize na lokalno ekonomijo in preživetje ljudi. Zanimivo bo!

 

Spoštovani,

vabimo vas na

SREČANJE Z ANTONOM KOMATOM
NA TEMO PREHRANSKE SUVERENOSTI LOKALNE SKUPNOSTI,

v petek, 4. junija 2021, ob 18.00 uri,
v Smledniku ob vaškem vrtu na Trgu sv. Urha.

Srečanje bo osvetljevalo aktualne vsebine v korona krizi, ki že sedaj razkrivajo hude posledice, ki jih bo imela na lokalno ekonomijo ter preživetje ljudi.

Če globalno krizno dogajanje opišemo v petih točkah: ekonomska kriza, energetska kriza, prehranska/vodna kriza, zdravstvena in okoljska kriza, se lahko hitro osredotočimo na dve žarišči: na problem razpada samooskrbe s hrano in problem propada drobnega gospodarstva, obrti in storitev na lokalni ravni.

Kot pravi gost srečanja, mora biti naš cilj vzpostavitev okolja za ponovni zagon lokalne ekonomije, tako skozi zadruge pridelovalcev hrane kot skozi obrtne zadruge. Najhitreje se to doseže s promocijo in uvajanjem lokalne sezonske prehrane otrok v VVZ in OŠ, kar bo imela tudi izjemne posledice na njihovo zdravje, saj industrijska hrana povzroča vsaj 80 % vseh degenerativnih obolenj. Korak v to smer predstavlja tudi sodobna tržnica.

Dobrodošli!


Zadruga Jarina in KUD Smlednik