Marjetice

Spoznavanje zdravilnih rastlin

Ogled edinstvenega ekološkega vrta zdravilnih rastlin v Srcu Slovenije; seznanitev z zdravilnimi rastlinami, zelišči in začimbami. Prikaz postopka izdelave hotela za koristne žuželke in še mnogo več!

Dežela kozolcev – prvi muzej na prostem s kozolci na svetu

Obisk Dežele kozolcev- prvega muzeja na prostem s kozolci na svetu.

Dan v gozdu

Spoznavanje gozda v bližini vašega vrtca ali šole z izkušenim gozdarjem!

»Gozd nas uči živeti. Materialno, duhovno, čustveno. Ustvarja osnovno materijo za bivanje -  zemljo, zrak; uravnoteža tok vode. Pooseblja mir, prisotnost, sprejemanje, vodi nas k nam samim. Čustveni svet postavlja na blage, resnične temelje. Vodi k naravnim odnosom. « (Jakob Šubic, univ. dipl. inž. gozd.)

Dogodivščine v Oglarski deželi

Ohranjanje nesnovne kulturne dediščine skozi oglarjenje v Srcu Slovenije. Prižig kope, zlaganje kope, risanje z ogljem in oglarska poslastica!

Čebelica, od kod in kam

Doživetje na čebelarski kmetiji v Srcu Slovenije; seznanitev s čebelarskim in gozdarskim poklicem, čebelarska malica.

Od mehke volne do izdelka

S pomočjo rok se preprosto zgodi, da iz preje nastane polst. Spoznajte zgodovinski razvoj najstarejšega načina izdelave blaga v vašem vrtcu ali šoli!

Na deželi je lepo

Obisk ekološke kmetije v Srcu Slovenije, ki nudi prenočitev na kozolcu! Seznanitev z načinom ekološkega kmetovanja in različnimi opravili na kmetiji.

Pustolovski park Geoss

Športni dan in adrenalinska dogodivščina v Srcu Slovenije! Hoja po vrvi, po visečem mostu, po gibajočem se krokodilu, plezanje po lestvi in mreži, spust po žici, plezanje po mreži in še mnogo več!

Les v ponovno življenje

Sprehod po kraju, ki ima edini v Sloveniji leseni pločnik, voden ogled Centra za zunanjo ureditev ter mizarske delavnice, izdelovanje spominkov iz lesnih ostankov, seznanitev s poklici in njihov pomen za ohranjanje kulturne dediščine; arhitekt, gradbenik, tesar, mizar, kamnosek, cvetličar.

Med pastirje na Veliko Planino

Obisk edinstvene in eno najlepših pastirskih naselij v Alpah ter spoznavanje življenja pastirjev.

|< <<  1 2  >> >|