Jarina že vrsto let sodeluje z vrtci, šolami, domovi za starejše in drugimi javnimi zavodi ter jim zagotavlja sveže, lokalne in sezonske živilne pridelke slovenskih kmetov. Naša naloga je, da javnim ustanovam olajšamo dostop do kakovostne hrane, ki je pridelana v domačem okolju in prihaja neposredno od kmetov, ki jih poznamo.
Ponosni smo, da se aktivno vključujemo v različne evropske projekte, kot so Interreg, Program razvoja podeželja in podukrepi za razvoj kratkih dobavnih verig. Ti projekti nam omogočajo, da skupaj s partnerji razvijamo nove pristope za trajnostno prehrano, izboljšujemo logistične sisteme in krepimo lokalno samooskrbo. Z vlaganjem v razvoj podeželja in podporo malim kmetom pomagamo graditi odporne in trajnostne skupnosti.
Zakaj izbrati Jarino kot partnerja?

Zadruga Jarina je okrepila svojo mrežo dobaviteljev. Vzpostavili smo Skupino proizvajalcev sadja in zelenjave Jarina, ki ima 360 ha obdelovalnih površin na območju Posavja, Dolenjske, Štajerske in Primorske. Naši dobavitelji imajo certifikate integrirane, ekološke in izbrane kakovosti Slovenije za svoja živila.
Sodelovanje z Jarino pomeni več kot zgolj dobavo živil – pomeni tudi partnerstvo pri razvoju podeželja, ohranjanju tradicije in gradnji zdravih prehranskih navad za prihodnje generacije.
Za povpraševanje javnih zavodov ali pripravo ponudbe nas kontaktirajte preko e-pošte narocila@jarina.si ali na telefonsko številko 051 339 343. Z veseljem bomo skupaj z vami oblikovali rešitve, ki bodo najbolj ustrezale potrebam vaše ustanove.

Evropske in svetovne organizacije s področja prehrane in izobraževanja se povezujejo z lokalnimi kmetijami. V evropsko strategijo »Od kmetije do krožnika; Za pravičen, zdrav in ekološki sistem prehrane« (From farm to fork 1) je vključena tudi Slovenija.
Strategija poudarja pomembnost izkušnje otrok in mladine na lokalnih kmetijah 2. Za mlajše je pomembno, da doživijo stik z zemljo, letnimi časi in opravili, ki potrebni za pridelavo hrane. S tem se ponotranji pozitiven odnos do hrane.
Z zanimivimi predavanji, vodenimi ogledi kmetij in drugimi programi vzgojno-izobraževalne ustanove povezujemo z lokalnim okoljem.
Nudimo možnost predavanja s publicistom Antonom Komatom o pomembnosti ekologije.
Organiziramo delavnico polnovredne rastlinske hrane z izkušeno avtorico receptov Marijo Kočevar.
https://food.ec.europa.eu/system/files/2020-05/f2f_action-plan_2020_strategy-info_en.pdf